Als u een beveiligingscamera wilt (laten) plaatsen, is het belangrijk dat dit op de juiste manier gebeurt. Een goede plaatsing is essentieel om de camera goed te laten functioneren, maar ook om aan de regelgeving omtrent privacy te voldoen. Feenstra vertelt u waar u bij het plaatsen van een beveiligingscamera op moet letten.
Of kies voor camerabewaking inclusief professionele installatie
De beste plek voor een beveiligingscamera is de plek waar inbrekers het vaakst toeslaan. Door op deze plekken een camera te plaatsen, schrikt u een groot deel van de inbrekers af. En mochten ze toch toeslaan, dan heeft u bewijsmateriaal in handen om de inbrekers te herkennen en de pakkans te vergroten.
Een van de beste plekken voor een beveiligingscamera is de voordeur. Meer dan een derde van de inbrekers gebruikt de voordeur namelijk om toegang te krijgen tot uw woning. Ook via ramen (23 procent) en zij- en achterdeuren (22 procent) slaan inbrekers graag toe. Ook op deze plekken is het dus aan te raden een camera te plaatsen. Mochten de inbrekers niet tegengehouden worden door de camera’s buiten, dan kunt u met een beveiligingscamera binnen precies vastleggen wat ze in uw woning uitvoeren.
Naast het kiezen van de juiste plek wilt u dat uw camera de best mogelijke beelden maakt. Dit betekent onder meer dat de camera een zo groot mogelijk gebied moet bestrijken, en er geen obstakels mogen zijn die het beeld blokkeren. Ook dode hoeken moeten vermeden worden. Inbrekers letten daar namelijk ook op, en zullen ze gebruiken om alsnog ongezien te opereren.
Sabotage
Verder is het belangrijk om sabotage te voorkomen. De camera’s dienen buiten bereik van inbrekers geplaatst te worden om te voorkomen dat ze onklaar worden gemaakt; bijvoorbeeld hoog aan de gevel of aan het plafond. Bij de plaatsing van de camera’s is het ook belangrijk om rekening te houden met sabotage van de bekabeling en stroomvoorziening.
Er is geen vergunning nodig voor het plaatsen van een camera. Wel gelden er voor het plaatsen van een beveiligingscamera bepaalde regels. Zo bent u verplicht de privacy van buurtgenoten en voorbijgangers te beschermen. Een bewakingscamera mag uitsluitend worden gebruikt om uw eigen huis en eigendommen in de gaten te houden. Als dit betekent dat daarbij ook een deel van de openbare weg in beeld wordt gebracht, is dat geen probleem. Verder moet u bezoekers laten weten dat er op uw terrein wordt gefilmd. Dit kan bijvoorbeeld met een bordje of stickers. Een mooi bijeffect is dat deze een sterke afschrikwekkende werking hebben op criminelen! De beelden van uw camera mogen niet onbeperkt worden bewaard. De standaardtermijn hiervoor is 28 dagen.
Voor een optimaal werkend systeem kunt u uw beveiligingscamera’s laten plaatsen door de experts van Feenstra. Onze installateurs kiezen nauwkeurig de beste locatie voor de camera en zorgen voor de best mogelijke beeldkwaliteit. De installateurs zorgen bijvoorbeeld dat de zon en andere externe factoren geen invloed hebben op de kwaliteit van uw beelden. Ook leggen ze het systeem zo aan, dat het ongevoelig is voor sabotage, internet- en elektriciteitsstoringen. Natuurlijk wordt ook rekening gehouden met de laatste regelgeving op het gebied van camerabewaking.
Na de installatie door Feenstra ontvangt u een installatiecertificaat zodat u weet dat het systeem professioneel en volgens de laatste richtlijnen is gemonteerd. Voor een nog veiliger gevoel in huis combineert u uw bewakingscamera’s met een alarmsysteem.