* verplichte velden
Lees hier de veel gestelde vragen plus antwoorden over personenalarmering. Feenstra geeft als expert in beveiliging graag antwoord op al uw vragen. Mocht u uw vraag niet beantwoord zien, kunt u op werkdagen tussen 08.30 - 17.00 uur bellen met onze Klantenservice op telefoonnummer: 088-6660660. Heeft u technische problemen? Ook dan kunt u dit nummer bellen.
Jazeker, de Feenstra mobiele alarmering werkt op basis van een GSM signaal, gelijk aan een mobiele telefoon, en werkt zowel binnen- als buiten huis.
Het maken van een alarm via een telefoon is prima als u in staat bent een telefoon snel te bedienen. Echter, veel mensen hebben een beveiligingscode op hun telefoon en moeten vervolgens naar een telefoonnummer zoeken. Als iemand die wordt gebeld niet opneemt of men in een voicemailmenu komt, moet men opnieuw een ander nummer kiezen. In een panieksituatie kan dit erg lastig zijn en wil je snel kunnen handelen.
U mag het alarmnummer 112 alleen maar voor spoedeisende hulp gebruiken. Bijvoorbeeld als u dringend medische hulp nodig heeft. Vaak is dat niet het geval en kan 112 u niet verder helpen. Heeft u geen mobiele telefoon dan dient u gebruik te maken van een vaste telefoon en die heeft u niet altijd in de buurt. Heeft u wel een mobiele telefoon dan heeft u als voordeel dat u niet altijd met u mobiele telefoon hoeft rond te lopen. En met onze mobiele alarmering heeft u met één druk op de knop direct contact met een van uw mantelzorgers.
Het alarmapparaat is te vergelijken met een mobiele telefoon, maar is eenvoudiger in gebruik, omdat deze enkel één contactknop heeft. Het alarmapparaat dient, net als een mobiele telefoon, regelmatig opgeladen te worden. Indien de batterijspanning onder een bepaald niveau daalt, dan ontvangen de gebruiker en de contactpersonen daarover een bericht per e-mail. In theorie kan de knop 5 dagen op 1 volle accu, maar we adviseren om het apparaat routinematig elke dag even een uurtje in de meegeleverde oplader te zetten.
Het apparaat is (spat)waterdicht volgens de classificatie IP67. Het apparaat kan tegen water. We adviseren onze klanten om het apparaat mee te nemen naar de badkamer en deze vlakbij de douche/ het bad neer te leggen, zodat er altijd gealarmeerd kan worden mocht dit nodig zijn. We adviseren om het apparaat niet volledig onder een waterstraal te houden.
Dit is afhankelijk van het gebruik, de bel duur en bewegingen. Bij normaal gebruik gaat de batterij tussen de 3 - 5 dagen mee.
Het apparaat is voorzien van een contactknop met het opschrift SOS. De gebruiker kan een alarm maken door deze knop in te drukken totdat de alarmknop een piep geeft en gaat trillen. Na het indrukken van de contactknop worden gelijktijdig 3 contactpersonen gealarmeerd. De gebruiker hoeft verder niets meer te doen. Het apparaat blijft trillen totdat er een spraak-luisterverbinding of bij de Alert een luisterverbinding tot stand is gebracht.
Indien een alarmoproep onbeantwoord blijft door de contactpersonen, dan belt het Feenstra platform naar de Feenstra Alarmcentrale (ACN Nederland).
Voor de opvolging van een alarm kunnen er maximaal 3 contactpersonen ingevoerd worden. Wij adviseren mensen te kiezen die regelmatig in de nabijheid van de gebruiker zijn en in de gelegenheid zijn om snel hulp te bieden, zoals buren, vrienden en of familieleden. Verder moeten deze personen bij voorkeur een internetverbinding hebben om de positie van de gebruiker te kunnen bekijken. Wij adviseren om mobiele nummers van contactpersonen te gebruiken, omdat de contactpersonen dan ook buitenshuis te bereiken zijn.
Indien een alarmoproep bij het eerste alarm niet door de contactpersonen wordt beantwoord, dan wordt er bij de tweede poging automatisch met de alarmcentrale contact opgenomen. Hiermee krijgt de gebruiker altijd direct een alarmcentralist aan de lijn.
Nee, in de portal kunt u maximaal 3 contactpersonen instellen. Maar u kunt aangeven tijdens de installatie van het product wie de alarmcentrale mag bellen als de contactpersonen niet opnemen. Dat kan een extra contactpersoon zijn, maar ook een thuishulporganisatie. Tijdens de installatie wordt u gevraagd dit aan te geven.
Het Feenstra portaal is een platform waarop via het Internet de dienst Feenstra mobiele alarmering beheerd kan worden. Als u ingelogd bent, kunt u alle functies van het alarmapparaat beheren, zoals het instellen van GEO-zones, het inzien van de locatie van de gebruiker en het wijzigen van contactpersonen. Er is ook een web-app beschikbaar voor de mobiele telefoon.
Alarm Control Nederland is een particuliere alarmcentrale. Zij zorgen ervoor dat de alarmmeldingen van zowel particulieren als bedrijven op een adequate manier worden afgehandeld. Daarnaast zijn zij gespecialiseerd in het verzorgen van 24/7 bereikbaarheid voor diverse bedrijven. ACN is BORG-gecertificeerd en onderdeel van Feenstra.
Mochten de drie contactpersonen niet reageren, dan wordt automatisch de melding doorgezet naar ACN. Alarm Control Nederland (ACN) is een particuliere alarmcentrale. Ook hier ontstaat een spraak-luisterverbinding zodat de centralist direct in contact kan treden met de gebruiker.
Afhankelijk van de situatie zal de centralist in actie komen. Dat kan variëren van het opnieuw bellen van contactpersonen of de door u aangegeven zorginstanties tot in een uiterste situatie de politie of ambulance.
ACN beantwoord geen medische vragen en maakt geen inschatting van de medische situatie. Centralisten van ACN zijn geen verpleegkundigen.