* verplichte velden
Met de Feenstra thuisbatterij gebruikt u meer van uw eigen zonne-energie en vermindert u uw afhankelijkheid van het stroomnet. U slaat zelf opgewekte stroom op voor later gebruik, waardoor u minder hoeft terug te leveren. Nog geen zonnepanelen? Combineer de thuisbatterij met een flexibel energiecontract of laat zonnepanelen installeren. Zo bent u voorbereid op de toekomst, bespaart u op uw energiekosten en haalt u het maximale uit uw duurzame investering. Want wie bewaart… bespaart.
Start na installatie direct met besparen!
Met een thuisbatterij benut u uw eigen zonne-energie optimaal. Steeds meer energieleveranciers rekenen kosten voor het terugleveren van stroom, terwijl het stroomnet op piekmomenten overbelast raakt. In sommige gevallen kan uw omvormer zelfs op afstand worden uitgeschakeld, waardoor uw zonnepanelen tijdelijk niets opwekken. Daarnaast dalen stroomprijzen overdag – als de zon volop schijnt – terwijl u ’s avonds juist meer verbruikt. Door uw eigen opgewekte stroom op te slaan, gebruikt u die precies wanneer u het nodig hebt. Zo heeft u de regie in handen en bespaart u op uw energiekosten.
Vul uw woonsituatie in bij uw online adviesaanvraag en ontdek direct wat een thuisbatterij voor u kan betekenen.
Start uw online aanvraag
Een thuisbatterij helpt u om slimmer om te gaan met uw energie. Wanneer uw zonnepanelen meer stroom opwekken dan u verbruikt, slaat de batterij dit tijdelijk op in plaats van het direct terug te leveren aan het net. Afhankelijk van het type batterij kunt u deze energie enkele uren tot dagen later gebruiken. Daarnaast kunt u de thuisbatterij laten opladen op momenten dat stroom goedkoper is, zodat u bespaart op uw energiekosten. Zo benut u uw eigen energie maximaal en heeft u altijd stroom achter de hand!
Voordelen
Wilt u de regie over uw energieverbruik in eigen hand nemen? Feenstra helpt u graag verder.
Advies op maat aanvragen
Wij leveren uitsluitend een A-merk thuisbatterij.
Ontvang gratis en vrijblijvend een advies op maat.
Binnen 1 dag, inclusief eventueel meerwerk.
Naar product
Krijg een advies via onze website en vraag een vrijblijvende offerte aan.
Onze adviseurs nemen contact met u op om te bekijken welke thuisbatterij het beste past bij uw situatie.
Na akkoord op de offerte komt een monteur langs om de meterkast en de locatie van de thuisbatterij te inspecteren. Tijdens deze inspectie controleren we of de installatie veilig en efficiënt uitgevoerd kan worden. Als alles in orde is, plannen we direct de installatie in.
Onze monteurs installeren de thuisbatterij en sluiten deze veilig aan op uw bestaande elektrische installatie.
Doe een vrijblijvende adviesaanvraag! Vul uw woonsituatie en ontdek direct wat een thuisbatterij voor u kan betekenen.
Vrijblijvend advies thuisbatterij
Wij kunnen ons voorstellen dat u op zoek bent naar alle benodigde informatie over de thuisbatterij. Hier vindt u de veel voorkomende vragen.
Er is geen verschil tussen een thuisbatterij en een thuisaccu. Beide termen worden gebruikt voor hetzelfde apparaat: een systeem dat energie opslaat die u bijvoorbeeld met zonnepanelen hebt opgewekt, zodat u die later kunt gebruiken. De termen worden vaak door elkaar gebruikt, maar het betekent altijd hetzelfde.
Een thuisbatterij kan meestal tussen de 5 en 15 kWh opslaan. Hoe groter de capaciteit, hoe meer energie de batterij kan bewaren. Als u uw elektrische auto (in de toekomst) als thuisbatterij gebruikt, kunt u veel meer energie opslaan, tot wel 40 tot 100 kWh.
De levensduur van een thuisbatterij is meestal tussen de 10 en 15 jaar. Dit hangt af van het type batterij en hoe u de batterij gebruikt. Als u de batterij goed onderhoudt en niet constant helemaal leeg en vol laat lopen, kan deze langer meegaan.
Voor het laten installeren van een thuisbatterij kan wanneer u gebruik maakt van een dynamisch stroomcontract, btw teruggave gelden. Dit kunt u controleren via deze link. Standaard geldt er een btw percentage van 21%.
De afmetingen van de batterij hangen af van de capaciteit en het merk. Over het algemeen volstaat een ruimte van 0,8 meter (diepte) x 1 meter (breedte) x 1 meter (hoogte). Het gewicht van de batterij is ongeveer 10 kg per kWh aan capaciteit (dus 10 kWh weegt gemiddeld 100 kg).
Het type omvormer dat tussen uw thuisbatterij en de meterkast is aangesloten, bepaalt of u bij stroomuitval kunt blijven draaien op de thuisbatterij. Heeft u een omvormer met 'noodstroomvoorziening', dan is dat mogelijk. Zonder deze functie zal de batterij-omvormer niet werken bij een stroomonderbreking, en ook uw zonne-installatie valt dan uit. Om de thuisbatterij wel geschikt te maken als noodvoorziening is een (complexe) aanpassing aan de installatie nodig. Vraag naar de mogelijkheden hiervoor tijdens het adviesgesprek.