* verplichte velden
Vanaf de herfst speelt het dagelijks leven zich grotendeels binnen af. De ramen en deuren zitten zoveel mogelijk dicht. Een gezond binnenklimaat is daarom juist in deze maanden extra belangrijk.
Waarom? In elk huis is vocht aanwezig. Alleen door goed te ventileren kan dit vocht de woning verlaten. Voor frisse en gezonde binnenlucht moet er constant luchtverversing plaatsvinden in de woning. Heeft u een ventilatiesysteem in huis? Dan is het belangrijk deze regelmatig te onderhouden.
Wilt u weten of u voldoende ventileert? Doe nu de Ventilatiecheck en krijg direct advies.
*In 3 op de 10 huizen zit een mechanisch ventilatiesysteem. Weet u niet zeker of u een ventilatiesysteem in huis heeft? Dit kunt u bv. herkennen aan een kastje met regel-schakelaar in de woonkamer of afzuigventielen in het plafond bij de keuken, badkamer en toilet.
De kans is groot dat uw huis onvoldoende verse lucht binnen krijgt. En u dus ook. Ventileer meer.
Heeft u een ventilatiesysteem in uw woning, dan is het belangrijk dat deze elke 6 jaar gereinigd wordt. Zonder regelmatige reiniging wordt de lucht in uw huis snel ongezond. Hierdoor kunt u last krijgen van vochtige plekken, schimmel en zilvervisjes. En van gezondheidsklachten als hoofdpijn, allergieën, huidklachten, slaapproblemen en longaandoeningen zoals astma.
Vraag daarom nu een eenmalige reiniging aan.
Reiniging aanvragen
Verder raden wij u aan:
Ventileer altijdZet ventilatieroosters en/of open (klep)raampjes en zorg dat lucht door uw huis kan stromen, via de ruimte onder de binnendeuren of roosters in de binnendeuren.
Check de vochtigheidsgraad in uw woning Dit kunt u meten met een hygrometer. De ideale vochtigheidsgraad ligt tussen de 40-60%. De temperatuur in uw gehele woning dient minimaal 18 tot 20 graden te zijn.
Verminder vocht in huisHoe minder vocht in huis, hoe beter! Droog - wanneer het kan- de was buiten of in een droger. Maak de douche altijd droog na gebruik. Doe tijdens het koken een deksel op de pan. Droog de vloer na het dweilen.
Extra ventileren bij koken, douchen en veel bezoekVentileer extra als u kookt, doucht, klust in huis, en als er veel mensen in huis aanwezig zijn. Heeft u een mechanisch ventilatiesysteem? Zet deze dan op de hoogste stand.
Zet de mechanische ventilatie nooit uit!Heeft u mechanische ventilatie? Zet deze nooit uit, behalve wanneer gevraagd wordt ramen en deuren te sluiten (bij een ramp in de omgeving) of tijdens onderhoud van het onderhoud van het ventilatiesysteem.
Soms zit het mee en soms zit het tegen. Zo is het ook met de verse lucht in uw huis. Maar met een paar kleine veranderingen op de punten waar u nu slecht scoort, verbetert u al snel de luchtkwaliteit in huis.
Reinigingsbeurt aanvragen
Extra ventileren bij koken, douchen en veel bezoekVentileer extra als u kookt, douchet, klust in huis, en als er veel mensen in huis aanwezig zijn. Heeft u een mechanisch ventilatiesysteem? Zet deze dan op de hoogste stand.
Zet de mechanische ventilatie nooit uit!Heeft u mechanische ventilatie? Zet deze nooit uit, behalve wanneer gevraagd wordt ramen en deuren te sluiten (bij een ramp in de omgeving) of tijdens onderhoud van het ventilatiesysteem.
U kunt met volle teugen genieten van gezonde lucht in uw huis. Houd dat zo vol en zorg ook voor het regelmatige onderhoud van uw gewoontes en systemen.
Is uw systeem weer toe aan een reinigingsbeurt? Vraag deze aan bij Feenstra.
Reinigingsbeurt door Feenstra
Bedankt voor het gebruik van de ventilatiecheck. U heeft aangegeven dat u geen ventilatiesysteem heeft. Hierdoor kunnen wij u helaas niet van dienst zijn.
Heeft u al eens gedacht aan regelmatig onderhoud van uw Cv-ketel? Doe de onderhoudskiezer en kijk welk aanbod voor u het beste is.
Mechanische ventilatie is voorzien van een motor die lucht afvoert via luchtkanalen, bijvoorbeeld in uw keuken, badkamer en toilet. Kies voor een eenmalige reiniging of een serviceabonnement.
Onderhoud mechanische ventilatie
Een warmte terugwin systeem gebruikt de warmte van afgezogen lucht om toevoerlucht voor te verwarmen en blaast die vervolgens uw huis in. Kies voor een eenmalige reiniging of een serviceabonnement.
Onderhoud warmte terugwin
Goed | 1086 beoordelingen
83% van onze klanten beveelt ons aan
Alle beoordelingen
We zijn in de winterperiode geneigd om ramen en ventilatieroosters zoveel mogelijk dicht te houden, om zo de kou buiten de deur te houden. Dit zorgt ervoor dat vocht in huis uw woning niet kan verlaten. Teveel vocht kan zorgen voor hoofdpijn, slaapproblemen, allergieën en luchtwegklachten of ongewenste bezoekers, zoals zilvervisjes.
Ook huisstofmijt gedijt goed bij winters weer. De huisstofmijt woont het hele jaar in huis. In de zomer groeit de populatie sterk. Maar omdat men dan veel buiten is en de ramen openstaan, hebben wij er weinig tot geen last van. Vanaf de herfst verandert dat. Ramen gaan dicht en verwarming aan. Stof achter de verwarming gaat door het huis zweven en wordt ingeademd. Zo kan bijvoorbeeld een astma-aanval ontstaan. Ook voor het verdrijven van huisstofmijt is goed ventileren dus van belang.
Jaarlijks overlijden mensen door koolmonoxidevergiftiging of houden er ernstige gezondheidsklachten aan over. De oorzaak is meestal een slecht onderhouden open geiser, cv-ketel of gaskachel én te weinig ventilatie. Voorkom vergiftiging door koolmonoxide en neem op tijd de juiste maatregelen door:
Onderhoud uw mechanische ventilatie
De eenvoudigste manier van ventileren is continu een klapraam of deur open te houden. Helaas werkt dat de inbraakgevoeligheid van een woning in de hand. Bovendien brengt dit in de wintermaanden onnodig veel kou in huis. Daarom zijn er speciale ventilatieroosters in de handel.
Dubbele beglazing is meestal al voorzien van dergelijke ventilatieroosters. De meeste nieuwbouwwoningen zijn daarnaast voorzien van een mechanisch ventilatiesysteem. Om goed (en dus continu) te ventileren, is het vooral van belang deze mechanische ventilatie nooit uit te zetten en om ventilatieroosters altijd open te houden. Daarnaast kunt u letten op de volgende zaken:
Lucht kamers regelmatig, meestal is 10 tot 30 minuten luchten voldoende. Zet wel eerst de verwarming laag, zo voorkomt u onnodig warmteverlies.