* verplichte velden
Als u mechanische ventilatie heeft, is het belangrijk dat het systeem goed wordt afgesteld. Onze Feenstra experts zorgen daarom dat dit vakkundig gebeurd. Maar waarom eigenlijk, en wat houdt het inregelen van een ventilatiesysteem eigenlijk in? Feenstra vertelt het u!
Het afstellen van een ventilatiesysteem is belangrijk voor:
Het inregelen van een ventilatiesysteem omvat het afstellen van de ventilatie-unit en de ventilatieventielen. Deze moeten zo worden afgesteld, dat de juiste hoeveelheid lucht door de woning gaat stromen om een gezond en comfortabel woonklimaat te creëren. De juiste hoeveelheid lucht – ’debiet’ – kan per woning berekend worden en is ook vastgelegd in de EPB regelgeving.
Onze Feenstra experts regelen uw ventilatiesysteem vakkundig voor u in. Zo geniet u zorgeloos van een gezond klimaat in huis. Voor het inregelen van de ventilatie is het belangrijk dat de monteur eerst de juiste luchtbehoefte voor de hele woning vaststelt. Het gaat hierom om de totale luchtdebiet (in m³). Dit debiet moet vervolgens worden ingesteld op de ventilatiebox, waarna met de ventilatieventielen de juiste hoeveelheid lucht per ruimte kan worden ingesteld. Hiervoor is specifieke apparatuur zoals een debietmeter vereist. Onze experts zijn dan ook zeer ervaren in het gebruiken van deze apparatuur.
Voordat een Feenstra expert de mechanische ventilatieventielen afstelt, is het belangrijk eerst de ventilatie-unit in te stellen. Wanneer alleen de ventielen worden gebruikt om de vereiste luchthoeveelheid te behalen (ook wel smoren genoemd), verbruikt de ventilatiebox onnodig veel energie en wordt de lucht door een te kleine opening in de ventielen geduwd. Hierdoor kan de mechanische ventilatie herrie en tocht veroorzaken.
Omdat het afstellen van één ventiel al gevolgen heeft voor het hele systeem, is het belangrijk de positie van de ventielen niet te veranderen. Hier houden onze experts dus rekening mee tijdens het schoonmaken van de ventilatieventielen, bijvoorbeeld door de juiste stand met een pen of potlood af te tekenen.
De ventilatiebox van een mechanisch ventilatiesysteem heeft een grootte van een computerbeeldscherm. Bij een warmte terugwin installatie heeft de unit de grootte van ± een wasmachine.
Wij bieden u twee opties:
Is de ventilatiebox ouder dan 15 jaar, maakt deze lawaai en/of zuigt deze niet meer goed af? Dan kunnen wij gelijktijdig met een eenmalige reiniging de box vervangen.
Bij Feenstra werken we veilig of we werken niet. De monteur moet de ventilatiebox of wtw unit opeen veilige manier kunnen bereiken en in een veilige ruimte kunnen werken. Het isbelangrijk dat onderstaande punten van toepassing zijn:
Uw warmte terugwin installatie (wtw) zorgt voor een goede ventilatie en een behaaglijke warmte in uw woning. Om er zeker van te zijn dat hij goed blijft functioneren en een gezond binnenklimaat te garanderen, heeft uw wtw installatie onderhoud nodig. Bij een onderhoudsbeurt wordt uw installatie volledig gereinigd en nagelopen. Feenstra heeft veel ervaring met wtw onderhoud en is volledig gecertificeerd.
Serviceabonnement aanvragen
Of bekijk hier meer informatie over wtw onderhoud.
Eenmalige reiniging aanvragen
Wilt u uw mechanische ventilatie laten reinigen en onderhouden? De monteurs van Feenstra voeren deze werkzaamheden graag voor u uit. Dankzij hun ervaring en vakmanschap kunt u vertrouwen op een goed werkende installatie en gezonde lucht in uw woning.
Wij adviseren om eens in de zes jaar uw complete mechanische ventilatie systeem, inclusief de luchtkanalen, te reinigen. Alleen dan bent u verzekerd een goed werkend ventilatiesysteem en frisse lucht in huis. Laat daarnaast tussentijds om het jaar de ventilatiebox reinigen. Wanneer u hiervoor een serviceabonnement afsluit bij Feenstra, heeft u er zelf geen omkijken naar.
Of bekijk hier meer informatie over mechanische ventilatie onderhoud.
Als uw ventilatiesysteem lawaai maakt, niet meer goed afzuigt of 15 jaar of ouder is, kan Feenstra uw ventilatiebox vervangen. Dit doen wij in combinatie met een eenmalige reiniging van de kanalen, omdat zo de grootste winst wordt behaald.
Wil u ook uw ventilatiebox vervangen tijdens een eenmalige reiniging?Kies dan voor een eenmalige reiniging met box vervangen.
Bij Feenstra werken we veilig of we werken niet. Indien een toestel alleen met ladder te bereiken is of in een trapgat hangt, kan onze monteur zijn werkzaamheden niet op een veilige (Arbo technische) manier uitvoeren.
Twijfelt u of u aan bovenstaande voorwaarden voldoet? Neem eerst telefonisch contact op met Feenstra via 088 8455 000.Samen bespreken we de beste mogelijkheden voor uw situatie.
Wilt u uw mechanische ventilatie eenmalig laten reinigen, onderhouden en uw ventilatiebox vervangen? De monteurs van Feenstra voeren deze werkzaamheden graag voor u uit.
Eenmalige reiniging aanvragen + box vervanging
Wil u toch niet uw ventilatiebox vervangen tijdens een eenmalige reiniging?Kies dan voor een eenmalige reiniging zonder box vervangen.
Heeft u een nieuwe woning en twijfelt u of de ventilatie goed is ingeregeld? Probeer dan eerst te achterhalen wanneer het laatste onderhoud is verricht. Door een tussentijdse verbouwing kan de ruimte veranderd zijn waardoor er inmiddels een nieuwe inregeling nodig is. Bij twijfel kan Feenstra de juiste instelling voor u opmeten. Indien nodig passen onze installateurs uw ventilatiesysteem aan.
Een mechanisch ventilatiesysteem laten installeren of een ventilatiebox vervangen is bij Feenstra altijd inclusief inregelen. Onze installateurs installeren het systeem op deskundige wijze. Daarnaast zorgen we dat de juiste hoeveelheid lucht voor een gezond leefklimaat door uw woning stroomt door de ventilatiebox en ventielen nauwkeurig af te stellen. Bekijk ook onze andere diensten op het gebied van ventilatie onderhoud.