Natuurlijk wilt u graag weten wat de kosten van een warmtepomp zijn. Maar op die vraag kunnen we helaas niet één antwoord geven. De kosten hangen namelijk af van het type warmtepomp en of uw huis daarvoor al geschikt is. Wilt u een overzicht van de kosten van een warmtepomp en alles wat daarbij komt kijken? Als blijkt dat uw woning geschikt is voor een hybride warmtepomp, dan bespreekt onze adviseur graag alle mogelijkheden met u. We berekenen dan de totale kosten én het rendement dat u kunt verwachten.
Start hier de woningcheck en ontdek of uw huis geschikt is voor een hybride warmtepomp.
Als u een warmtepomp koopt, dan krijgt u te maken met verschillende zaken. Allereerst de kosten van de warmtepomp zelf. Afhankelijk van uw wensen moet u rekening houden met een prijs vanaf € 6.500,-. Dit is inclusief installatie. Vaak adviseren wij ook om uw radiatoren, convectoren of vloerverwarming aan te passen, zodat de warmtepomp goed kan werken en u maximaal comfort geniet. Van de overheid krijgt u dan wel een subsidie. De hoogte hiervan is afhankelijk van het systeem dat u kiest. Informatie hierover vindt u op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.
Met een warmtepomp bespaart u op het gasverbruik. Met een hybride warmtepomp bespaart u tot 70 procent en met een volledig elektrische warmtepomp zelfs tot 100 procent. Op dit moment levert Feenstra geen volledig elektrische warmtepompen. Maar ook voor een hybride warmtepomp geldt dus dat uw gasrekening omlaag gaat. Een warmtepomp gebruikt wel extra elektriciteit, maar misschien heeft u zonnepanelen waarmee u zelf elektriciteit opwekt. Wij vertellen u graag wat een warmtepomp in uw situatie kost én kan opleveren.
De kosten in een bestaande woning hangen af van de vraag of uw huis al geschikt is. Wilt u gebruikmaken van een volledig elektrische warmtepomp, met warmte uit de lucht of uit de bodem? Dan is het belangrijk dat de isolatie en ventilatie uitstekend is. Meer over isolatie kunt u lezen op de website van Milieu Centraal. Is uw woning gebouwd na 1990, of heeft u al iets aan uw isolatie verbeterd, dan is een hybride warmtepomp voor uw woning vaak geschikt.
Lees er alles over in ons e-book.
Of uw woning geschikt is voor een warmtepomp, hangt ook af van het afgiftesysteem: radiatoren, convectoren of vloerverwarming. De warmtepomp werkt het best als het afgiftesysteem uw woning warm krijgt bij een lage aanvoertemperatuur van het cv-water. Liefst niet hoger dan 50° C, maar hoe lager deze temperatuur kan zijn, hoe beter. Vloerverwarming en (sommige) convectoren zijn geschikt voor lage temperaturen. Maar is uw woning redelijk tot goed geïsoleerd? Dan kan een hybride warmtepomp ook goed werken in combinatie met bestaande radiatoren.
Lees onze veelgestelde vragen over de warmtepomp of doe de woningcheck en ontdek of uw huis geschikt is voor een hybride warmtepomp.
Wilt u persoonlijk advies over welke warmtepomp het beste bij uw situatie past? Doe de woningcheck, ontdek of uw huis geschikt is voor een hybride warmtepomp en vraag vrijblijvend een offerte aan.