Feenstra werkt samen met betrouwbare en gerenommeerde fabrikanten van hybride warmtepompen. Elk merk dat we aanbieden, is zorgvuldig geselecteerd op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid en prestaties. Bekijk hieronder de warmtepomp merken die wij in ons assortiment hebben, of doe de woningcheck en ontdek of uw huis geschikt is voor een hybride warmtepomp.
Feenstra werkt samen met betrouwbare en gerenommeerde fabrikanten van hybride warmtepompen. Elk merk dat we aanbieden, is zorgvuldig geselecteerd op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid en prestaties. Bekijk hieronder de warmtepomp merken die wij in ons assortiment hebben, of doe de woningcheck en ontdek of uw huis geschikt is voor een hybride warmtepomp.
Feenstra vindt verduurzaming belangrijk. Daarom willen wij in 2024 nog zoveel mogelijk mensen laten profiteren van de hoge 2024 ISDE-subsidie op warmtepompen en hebben wij tijdelijk de prijzen van de Remeha Elga Ace en de Intergas Xtend verlaagd. Vanaf 2025 daalt de subsidie, dit is dus hét moment om over te stappen. Onderteken dit jaar nog uw offerte en profiteer van de hoge subsidie én de laagste Feenstra-prijs ooit op warmtepompen.
Welk hybride warmtepompsysteem past nu het beste bij uw wensen en woning? Bij Feenstra begrijpen we dat elke woning uniek is. Doe de woningcheck en ontdek of uw huis geschikt is voor een hybride warmtepomp.
Een lucht-luchtwarmtepomp is hetzelfde als een airconditioning. Hiermee haalt u warmte uit de buitenlucht of binnenlucht, die wordt omgezet in verwarming en/of koeling voor uw woning. In vergelijking met andere soorten warmtepompen, heeft deze pomp een iets lager rendement.
Een lucht-waterwarmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht en draagt die via een warmtewisselaar over aan het water in uw verwarmingssysteem. Hierdoor kunt u uw hele huis efficiënt en comfortabel verwarmen. Daarnaast kan een lucht-waterwarmtepomp ook tapwater verwarmen.
Een bodemwarmtepomp (ook wel grondgebonden warmtepomp genoemd) maakt gebruik van de constante temperatuur van de grond om uw huis te verwarmen. Het systeem gebruikt een lus van kunststofbuizen die 75 tot 150 meter diep de grond ingaan en warmte uit de bodem haalt. Deze warmte wordt vervolgens gebruikt om uw woning te verwarmen. Bodemwarmtepompen zijn bijzonder energie-efficiënt. Maar ze zijn wel duur en de woning moet zeer goed geïsoleerd zijn. Daarom komen ze vooral voor in nieuwbouwhuizen. Feenstra installeert op dit moment geen bodemwarmtepompen.
Een hybride warmtepomp combineert de kracht van een warmtepomp met een traditionele cv-ketel. Het systeem schakelt automatisch tussen de twee, afhankelijk van de buitentemperatuur en de warmtebehoefte van uw woning. Hierdoor profiteert u van de efficiëntie en duurzaamheid van een warmtepomp, terwijl u op koudere dagen nog steeds kunt vertrouwen op de cv-ketel. Daarnaast verzorgt de cv-ketel het warme tapwater. Een hybride warmtepomp kunt u aansluiten op een bestaande cv-ketel. Wij adviseren u om dan een model te kiezen van hetzelfde merk als de cv-ketel.
Feenstra richt zich momenteel exclusief op hybride warmtepompen voor de consumentenmarkt. Met deze innovatieve technologie profiteert u optimaal van duurzaamheid, comfort en kostenbesparingen in uw woning. Bekijk hieronder de verschillende merken en types die wij leveren.
Voor veel woningen die matig tot goed geïsoleerd zijn, is een hybride warmtepomp een goede keuze om duurzamer te verwarmen. Een hybride warmtepomp combineert efficiëntie en flexibiliteit. Zo profiteert u van de voordelen van een warmtepomp en die van een traditionele verwarmingsketel. Uw gasverbruik gaat met meer dan 70 procent omlaag voor verwarming. Er komt minder CO2 in de lucht. En u bent ook op koude dagen verzekerd van een warme en comfortabele woning. Bovendien houdt u het warmwatercomfort van de cv-ketel. Benieuwd naar uw situatie? Doe de woningcheck en ontdek of uw huis geschikt is voor een hybride warmtepomp.
Feenstra biedt u:
Onze installateurs hebben de kennis en ervaring om uw hybride warmtepomp optimaal te laten presteren. Zo bespaart u flink op uw energierekening.