Er zijn in Nederland veel matig tot slecht geïsoleerde woningen en gebouwen uit de jaren ’50 tot ’70. Voor woningcorporaties is de uitdaging de aankomende jaren groot om te renoveren, omdat zij moeten voldoen aan het convenant welke verplicht om de woningvoorraad in 2020 te verduurzamen naar minimaal een label B niveau.
Door uw kernbezit in het geheel te bekijken, geven we graag een integraal advies en berekenen we samen met u welke renovaties zorgen voor woonlasten reductie en duurzame renovatie. Dit alles uiteraard binnen de afgesproken tijd en budget. Zo zorgt u voor minimale overlast voor uw bewoners. Doordat wij plaatsnemen in verschillende brancheverenigingen en politieke commissies met betrekking tot energetische vraagstukken, zijn we vroegtijdig op de hoogte van ontwikkelingen en beschikbare subsidies. Dit nemen wij mee in ons advies op maat, zodat u de juiste beslissingen voor uw strategische woningvoorraad kunt nemen.
Een woning die net zoveel of zelfs meer energie opwekt dan de bewoners nodig hebben. Met als resultaat: een betaalbare woning voor de bewoner en een gegarandeerd rendement voor de opdrachtgever. Maar een nul-op-de-meter renovatie gaat niet alleen over kosten. Een nul-op-de-meter woning is vaak gezonder omdat er veel beter geventileerd wordt, waardoor de lucht schoner is en de kans op schimmelvorming kleiner wordt. En de betere isolatie zorgt zowel in de winter en als in de zomer voor een behaaglijker temperatuur.
Feenstra heeft inmiddels veel NOM-woningen gerealiseerd.
Benieuwd naar de werkwijze van Feenstra? Bekijk onze projecten.
Naast subsidies kunt u als organisatie tevens in aanmerking komen voor belastingvoordeel wanneer u energiebesparende maatregelen treft. De Energie Investeringsaftrek (EIA), Milieu Investeringsaftrek (MIA) en Willekeurige afschrijving Milieu investeringen (VAMIL) kunnen voor u interessant zijn. We adviseren u graag over de mogelijkheden. Contact met Feenstra