In sommige gevallen kunt u voor de aanschaf van zonnepanelen subsidie krijgen. Dit verschilt per gemeente. Met de subsidie op zonnepanelen wil de overheid schone energie stimuleren. Op deze pagina vindt u verschillende manieren om (een gedeelte) van uw aankoopbedrag terug te krijgen of uw aankoop te financieren. Zo kunt u voordelig zonnepanelen aan schaffen in 2025.
Interesse in zonnepanelen?
Vraag direct advies aan
Via gemeentes en provincies zijn er vaak subsidies voor duurzame aanpassingen aan uw woning te verkrijgen. De subsidies zijn vaak voor energiebesparende maatregelen maar ook voor duurzaam energie opwekken, zoals: zonne-energie. Let goed op of de subsidies met elkaar gecombineerd mogen worden.
Weten welke subsidie u kunt krijgen? Neem contact op met de energiecoördinator van uw gemeente of kijk op de website van Energiesubsidiewijzer.
Hieronder zetten we twee opties op een rij:
De Energiebespaarlening is een lening waarmee woningeigenaren energiebesparende investeringen voor hun eigen woning kunnen financieren. Het Warmtefonds wil het mogelijk maken dat iedereen de eigen woning kan verduurzamen. Om in aanmerking te komen voor deze Energiebespaarlening moet u één of meerdere duurzaamheidsmaatregelen in uw huis toepassen. Denk hierbij aan het isoleren van de woning, het aanschaffen van een zonneboiler of zonnepanelen, de cv-ketel waterzijdig laten inregelen of een hybride warmtepomp laten installeren.
De woning verduurzamen of besparen op uw energierekening? Dat kan met de SVn Duurzaamheidslening. Daarmee kunt u bijvoorbeeld zonnepanelen plaatsen, isolatie aanbrengen of een warmtepomp in huis laten installeren. Bekijk op de website van SVn (Stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvestiging) welke mogelijkheden in uw gemeente zijn.
Interesse in meer subsidies en leningen voor andere duurzame investeringen?