Eerste Hulp Bij Storingen
Nooit meer onnodig in de kou
Stel, buiten vriest het dat het kraakt. Maar ineens geeft uw cv-ketel geen kik meer. Of u wilt net een heerlijk bad nemen en het water wordt niet warm. Op het display staat iets onbegrijpelijks: E14. Waar is het boekje van de ketel ook alweer? Nergens te vinden natuurlijk. Wat nu?
Geen nood! Gelukkig is er Eerste Hulp bij Storing. Daar vindt u niet alleen handleidingen van bijna alle cv-ketels, maar ook een superhandige storingstool. Die werkt zo: u vult het merk en type van uw ketel in en kiest vervolgens de storingscode die de ketel laat zien. Et voilà, daar verschijnt het verlossende antwoord. Zo kan blijken dat u het probleem meteen zelf kunt oplossen. Fijn, dan zit u geen minuut onnodig in de kou. En in andere gevallen is er een vakkundige monteur nodig. Maar in álle gevallen weet u waar u aan toe bent.
(Voor het geval u het zich afvroeg: E14 betekent bij de Atag Enigma dat het systeem waarschijnlijk ontlucht moet worden. Kunt u heel eenvoudig zelf doen!)
Wist u dat…
… op maandag de meeste storingsmeldingen worden gedaan en dit steeds minder wordt richting zondag?
… Feenstra de meeste storingsmeldingen binnenkrijgt tijdens het ‘echte’ stookseizoen? (dat loopt vanaf het eerste moment dat de temperatuur onder de 5 graden daalt - meestal in oktober - tot maart.)
… er dan 26% meer storingsmeldingen zijn dan het gemiddeld in een jaar?
Checklist: niet onnodig in de kou
Heeft u weleens voor niets thuis in de kou gezeten? Onze monteurs zien dat vaak genoeg gebeuren. Hoe kunt u dat voorkomen? Check voordat u de storingsdienst belt de volgende dingen:
- Zit de stekker goed in het stopcontact? En staat de hoofdgas- en/of toestelkraan wel voldoende open? Zonder elektriciteit of gas doet de ketel het niet.
- Zijn er minstens drie radiatoren opengedraaid?
- Staat de thermostaat hoger dan de binnentemperatuur? Anders slaat de ketel niet aan.
Wel of niet zelf aan de slag?
Blijft u klachten houden, dan heeft de ketel waarschijnlijk een storing. Zodra de kap van de ketel af moet, en er écht gesleuteld moet worden, is er een vakman nodig.
Maar wat kunt u wél zelf doen?
- De ketel resetten met de resetknop.
- De stekker er even uit halen.
- Water bijvullen.
- Het systeem ontluchten.
Zegt u: ‘Maar dat kan ik helemaal niet?’ Kijk dan eens op eerstehulpbijstoring.nl voor handige stappenplannen en instructiefilmpjes.
"Deze tool scheelt mensen een hoop kosten en gedoe"
Michiel Pennings, Manager Marketing en Communicatie bij Feenstra
Het idee voor de website eerstehulpbijstoring.nl kwam van Michiel Pennings, Manager Marketing & Communicatie bij Feenstra. ‘In ons callcenter hebben we al jaren een storingstool’, vertelt Michiel. ‘Die gebruiken de medewerkers om de klanten telefonisch te helpen bij een storing. In 25 procent van de gevallen konden klanten de storing zelf oplossen met het advies van onze callcentermedewerkers. Bij een kwart van de storingen was dus geen monteur nodig. Dat scheelt de klant een hoop kosten en gedoe. Zoals thuis blijven om de monteur te ontvangen. Daarom leek het mij een goed idee om een versie van deze storingstool online te zetten. Dan hoeven klanten niet eens meer te bellen! En ook mensen die geen klant bij ons zijn, kunnen op deze site terecht voor tips en storingsadviezen.’