Chimène van Oosterhout in gesprek met Remeha en Feenstra
Praten over de energietransitie: Op naar 2050!, aflevering 3
Bijna elke Nederlander woont in een huis met gasaansluiting. Dit betekent dat de toekomst vol uitdagingen is. Vanaf 2050 wil Nederland geen CO2 meer uitstoten en om daaraan te kunnen voldoen zal de Nederlandse aardgaskraan op termijn sluiten. Wanneer dit is, weten we nog niet. Wat we wel weten is dat dit veelal zal leiden tot een investering in de woning. Maar wat zijn deze investeringskosten dan en wat levert het ons op?
Over onze planeet maken wij ons geen zorgen, maar wanneer we onze eigen toekomst op aarde serieus nemen, moeten we wel de juiste maatregelen nemen. Dat is inmiddels bij iedereen wel bekend.
Het nemen van deze maatregelen kost geld en moeite, maar op den duur levert het ons wel iets op. De plannen die we met zijn allen maken om woningen te verduurzamen moeten het milieu helpen en óók betaalbaar zijn. De overheid beseft dat ook en stelt subsidies beschikbaar. Daarnaast kijkt de markt naar de technische oplossingen die er zijn en hoe we die verstandig naar bewoners kunnen brengen.
In de toekomst zal duurzaamheid een besparing opleveren, Echter, allereerst betekent het veelal wel investeren. In deze derde aflevering van ‘Op naar 2050!’ (een serie rondetafelgesprekken over diverse thema's binnen de energietransitie, georganiseerd door Feenstra) spreekt Chimène van Oosterhout met Marco Bijkerk van Remeha en Jan Liefting van Feenstra over wat de energietransitie kost, maar ook wat het uiteindelijk oplevert.